ATIBOX IGP WM 2019

Naša članica Mojca Brenkuš se je s psom Karlos Di Casa Lucrezia udeležila svetovnega prvenstva za nemške bokserje v delu WM ATIBOX IGP 2019, ki se je odvijalo v Veroni od 12.04. – 14.04.2019. Reprezentančno ekipo sta sestavljala še marker Gregor Teran in zastavonoša Matjaž Brenkuš. Klub ljubiteljev nemških bokserjev je Mojco in ekipo finančno podprl pri tem zahtevnem podvigu.

Priprave na letošnje prvenstvo so se odvijale že od lani, ko je Mojca morala v zadnjem trenutku odpovedati pot v Španijo. Ne glede, da je letošnje tekmovanje bilo blizu v primerjavi z lanskim, pa so neutrudno delali celo leto. 

Mojčini vtisi po tekmovanju: 

“S Karlosom nisva oddelala po planu, čeprav sem se zelo nagarala na poslušnosti. Karlos se je odločil, da je zanj najbolj pomemben vodnik , skrit v revirju in vse ostalo ni več obstajalo. Tako sva bila seveda negativna. Na obrambi je pokazal svojo moč in dobro delo do spuščanja na kontri, kjer sem zopet ostala brez glasu, ker me “ni slišal” in sva pokurila vse pike. 
Sled je oddelal lepo, kljub močnemu vetru, ki je prestavil tudi predmet na sledi.”

Ekipi se sicer ni izšlo po načrtih, vendar je to vse sestavni del tako kinologije kot športa in vsakdanjega življenja. Ni vse v znanju in delu, vedno je potrebna tudi velika merica sreče. 

Čestitke Mojci in celi ekipi!