Tekmovanja

Ajdovščina
28.03.2015

Rezultati 3. klubske delovne tekme:

B-Bh:
1. mesto: Tine Starič in Galaxy Bosim, 94 točk
2. mesto; Aleksandra Nikolič in Sien Suum Cuique, 88 točk
3. mesto: Sabina Heric in Leona Lewis Schiwa’s Imperium, 87 točk
3. mesto: Mojca Varšek in Kozmos Schiwa’s Imperium, 87 točk
5. mesto: Josip Jurušič in Naomi Top Weinstadt, 85 točk
IPO1:
Mojca Brenkuš in Suzy Sue Amoteamo, 75 / 78 / 0, neu.
FPr1:
1. mesto: Mojca Varšek in Kozmos Schiwa’s Imperium, 77 točk
FPr3:
1. mesto: Mitja Heric in In Vivo Schiwa’s Imperium, 79 točk

Iskrene čestitke vsem!

Najlepša hvala spoznorju prireditve podjetju Vitan Trade d.o.o. & HAPPY DOG-u za podporo in sponzorstvo, našim članom, ki so pomagali pri izvedbi prireditve ter ŠKD Ajdovščina, ki nas je gostilo na svojem poligonu!!


  1. KLUBSKA DELOVNA TEKMA NEMŠKIH BOKSEJREV

V soboto, 11. 10.2014 je na poligonu KD Celje potekala 2. Klubska delovna tekma za pasmo Nemški bokser. Organizirano je bilo sledarsko ter klasično tekmovanje. Na sledarski tekmi je 6 tekmovalcev tekmovalo po programu IPO1, en tekmovalni par pa po programu IPO3. Na klasičnem tekmovanju pa smo imeli eno tekmovalko po programu IPS-A ter štiri po programu B-Bh.

Po lanski uspešno izpeljani 1. klubski sledarski tekmi, kjer smo imeli štiri tekmovalce, smo letos število več kot podvojili. V Klubu ljubiteljev nemških bokserjev Slovenije smo izjemno ponosni in veseli, da nam je uspelo privabiti še večje število tekmovalcev. Nemški bokser ostaja tudi v letu 2014 edina pasma, za katero je v Sloveniji posebej organizirano delovno tekmovanje.

Kot sodnika smo na tekmo povabili G. Saša Cveka, ki se je z veseljem odzval povabilu. Bil je lep in sončen dan in v jutranjih urah smo se najprej odpravili na sled, nato pa je sledilo še tekmovanje na poligonu.

Psi so na sledi pustili odličen splošni vtis, prav vsi so pokazali pozitiven odnos do sledenja ter dobro opravili svoje delo. Večina vodnikov ter psov je bila prvič na sledarski tekmi in tako so uspešno prestali prvi preizkus ter prebili led. Po programu IPO1, sta se najbolj izkazali vodnica Tamara Crnič s psico Fiono Sieger Bohemia, ki sta dosegli odličnih 99 točk.

 

Rezultati po programu IPO1:
1. mesto Tamara Crnič in Fiona Sieger Bohemia

  1. mesto Aljaž Černigoj in Juventus Suum Cuique
  2. mesto Mojca Varšek in Yanto del Cuore Grande
  3. mesto Mojca Varšek in Kozmos Schiwa’s Imperum
  4. mesto Jože Šinjur in Mariška Stella Styria

Tine Starič in Galaxy Bosim, neuvrščena.

IPO1

 

Imeli smo tudi enega tekmovalca po programu IPO3. To sta bila Mitja Heric in In Vivo Schiwa’s Imeprium, ki sta uspešno prestala preizkus ter tako  izpolnila tudi pogoje za ATIBOX FH WM 2014 za program FH1.

Rezultati po programu IPO3:
1. mesto Mitja Heric in In Vivo Schiwa’s Imperium       

IPO3

Po sledi smo se odpravili na KD Celje, kjer smo skupaj s sodnikom opravili še analizo tekmovanja na sledi, potem pa se je že začelo klasično tekmovanje na poligonu.  Do takrat je sonce že precej ogrelo ozračje, tekmovalci po programih IPS A in B-Bh pa so kljub temu izvrstno opravili svoje delo.

Po programu IPS A sta tekmovali Sabina Heric in Leona Lewis Schiwa’s Imperium ter z osvojenimi 97 točkami postavili visok standard za naslednje tekmovalce.

Rezultati po programu IPS A:

  1. mesto Sabina Heric in Leona Lewis Schiwa’s Imperium

IPS A

Po programu B-Bh smo imeli štiri tekmovalce. Prikazali so odlično delo ter prejeli veliko pohval s strani sodnika. Najbolj sta se odrezala Tine Starič in Galaxy Bosim, ki sta prikazala delo v odlični oceni ter si prislužila 98 točk.  Drugo mesto sta si delila Kozmos Schiwa’s Imperium ter Yanto del Cuore Grande, kot zanimivost pa naj povemo, da je vodnica obeh Mojca Varšek.

Rezultati po programu B-BH:

  1. mesto Tine Starič in Galaxy Bosim
  2. mesto Mojca Varšek in Kozmos Schiwa’s Imperium
  3. mesto Mojca Varšek in Yanto del Cuore Grande
  4. mesto Samo Potočnik in Betty Boop von Aisneren

B-Bh

Po končanem tekmovalnem delu je sledila slavnostna razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad najboljšim. Zahvala za to gre sponzorju prireditve podjetju Vitan Trade d.o.o. za darila ob prijavi ter za briketirani hrano Happy Dog, ki so jo dobili vsi uvrščeni na stopničke.

Po uradnem delu je seveda sledilo kosilo, veselo druženje ter prava bokseraška zabava do poznih večernih ur.

Najlepša hvala vsem tekmovalcem, ki so se opogumili in udeležili tekmovanja, posebna zahvala pa gre tudi KD Celje, ki so si s svojo gostoljubnostjo, izbranimi tereni za sled ter z odlično usklajeno ekipo na poligonu zagotovili, da bomo še kdaj prišli na obisk.

KLNB Slovenije pa vse tiste, ki radi delate z bokserjem, vabi na 3. delovno tekmo za pasmo Nemški bokser, ki jo bomo z veseljem organizirali v letu 2015.

Vsi tekmovalci 2. klubske delovne tekme za pasmo Nemški bokser

 

Besedilo: Daša Pepelko

Fotografije: Sabina Heric

Objavljeno: Kinolog, november 2014